Mirror glaze

"Spegel spegel på väggen där..."
 
 
 

Jag har länge varit fashinerad av alla dessa mirror cakes som poppar upp på Instagram. Särskilt från ryska Olga Noskova och svenska Sweetjosefine . Men det är inte så svårt som man kanske tror. Det viktigaste är tålamod och att temperaturen är rätt. Denna tårta fyllde jag i en hjärtformad silikonform med honung och vaniljmousse, körsbärsgele och dulce de leche. Vansinnigt gott! Sedan fick den stå över natten i frysen. När du ska börja med glazen så ta ur den frusna tårtan ur formen och låt den stå kvar i frysen tills du är färdig med galzen.

 
 
 
 
 

Recept på "spegelglasyr"

225g hackad vit choklad el chokladknappar
2,4dl strösocker
1,1dl kallt vatten
5tsk gelatinpulver
4msk kallt vatten
1,1dl glukossirap
1,1dl kondenserad mjölk

Gelfärg (jag använde två stycken röda tuber av dr.Oetker. Finns på Ica Maxi!

Gör så här

Börja med att väga upp och hacka den vita chokladen. Lägg chokladen i en stor värmesäker skål.
Mät upp gelatinet i en skål och rör ut tillsammans med det kalla vattnet (4msk) och ställ åt sidan.
Mät upp strösocker, vatten (1,1dl) och glukossirap i en kastrull. Ställ på spisen på låg till mellan värme tills sockret är upplöst. Använd en termometer och ta bort grytan från värmen när den visar 104grader.
Rör ut det nu stelnande gelatinet i sockerblandningen och blanda till en jämn blandning. Tillsätt sedan den kondenserade mjölken och fortsätt röra till en jämn blandning.
Blandningen ska fortfarande vara varm när den hälls över den hackade chokladen.
Låt sedan stå ett par minuter.

Ta en stavmixer och mixa försiktigt chokladblandningen slät. Undvik att det kommer in luft i smeten.
Sila för att få bort eventuella bitar och luftbubblor.

Färga hela blandningen eller dela upp den i mindre delar innan den hälls över tårtan.

Tårtan ska komma direkt ut från frysen när du ska hälla över glazen. För att glazen ska fästa bra på tårtan ska den helst vara mellan 35-37 grader varm! Placera den på ett glas (jag tog en vas) över en plåt.  Häll försiktigt blandningen över hela tårtan.

 
 
 
 

Efter ca 10 min dra med en kniv längst ner på kanterna för att få bort dropparna.

Låt stå 20minuter innan förflyttning eller dekorering.

 
 

Lycka till!

Glutenfritt, Recept, Tårtor | | 2 kommentarer |
Upp