Naked cake!

Detta är min version av naked cake, layer cake eller öppen tårta, kalla det vad du vill :)

200 g smör, rumstempererat
2 1/2 dl socker
3 1/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 ägg
1,5 tsk vaniljsocker eller 3/4 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Rör det rumsvarma smöret och socker pösigt.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa en stund mellan varje ägg.
Sikta ner mjöl, bakpulver och vaniljpulver. Blanda väl.
Häll smeten i en smord form och grädda på 160 grader i ca 40-50 min.
Låt en sticka avgöra när den är klar (den ska vara torr).
Jordnötssmörfrosting
(recept från Leila Lindholm)
1/2 dl mjukt jordnötssmör
2 1/2 dl florsocker
4 msk kakao av god kvalitet
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Rör jordnötssmör, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
Tillsätt kaffet i slutet.
300 gr Philadelphia
3 dl grädde
1 knivsudd bakpulver
0,5 – 1 tsk äkta vaniljpulver
2 dl florsocker (om den ska spritsas öka mängden upp till 3 dl. Dock blir den mycket sötare då)
Gör så här:
Börja med att vispa grädden och bakpulvret hårt i en skål
(Bakpulvret gör att du kan vispa grädden längre utan att det blir till smör.).
Blanda philadelphia, florsocker och vaniljpulver i en annan skål med en slev.
Blanda sedan ihop de två skålarna och vispa, på låg hastighet, tills allt är blandat och den är fluffig.
Blir den lite för lös kan du ställa in den i kylskålet en stund så att den kyls ner.
Lycka till!